Geplaatst op Geef een reactie

DIY: Merci en thee hoesje

DIY merci en thee hoesje

Wat ontzettend leuk dat je weer mijn blog hebt opgezocht om te lezen en hopelijk ook ter inspiratie na te maken!! Dus ga vooral aan de slag met deze DIY: merci en thee hoesje. Als je geabonneerd bent op de adventsmails van 2021 dan krijg je automatisch een link naar deze blog. Dus als je via de link in de email hiernaar toe bent gekomen, hartelijk dank!

In deze blog laat ik je zien hoe ik een hoesje heb gemaakt voor 4 merci en een theezakje. En dit is gewoon een supertof cadeautje om te geven. Er zijn uiteraard heel veel varianten te vinden in blogs en op youtube. Ik heb daar ook naar gekeken en ze eigenlijk alleen als inspiratie gebruikt. Ik hoop dat je met deze DIY: merci en thee hoesje aan de slag gaat. Dus laten we beginnen met de uitleg!

Benodigdheden merci en thee hoesje

Benodigdheden
  • Papier / stevig karton
  • Schaar / snijmachine met riller
  • Dubbelzijdig plakband / lijm
  • Schaar
  • Merci en thee
  • Stempels en inkt
  • Kleurpotloden
  • Pons rond 3 cm
  • Hoek pons
  • Magneetplakband of magneetjes

Het begin: stap 1 t/m 3 van het merci en thee hoesje

Stap 1

Stap 1: Ten eerste: ga naar de winkel en koop een doos merci en thee… 😉 (dit was in mijn geval nodig om te meten hoe groot alles moest worden)
Stap 2: Snij een stuk stevig karton op maat. In mijn geval was dat 10 x 22 cm.
Stap 3: Ril het karton op 10 cm. Draai het om en ril het nog eens op 10 cm. Vouw het papier op de rillijnen.

Stap 4 t/m 5:

Hoesje buitenkant
Doosje
Mijn doosje is net anders

Stap 4: Zoek wat mooie papiertjes uit om je boekje te beplakken. Voor de voor en achterkant sneed ik het papier op 9,5 x 9,5 cm en voor de rug sneed ik papier op 9,5 x 1,5 cm. Daarna plak je dit vast.
Stap 5: Snijd nu 2 stukken stevig karton op maat. 1 stuk van 9 x 9 cm en 1 stuk van 10.8 x 20 cm. Het stuk van 9 x 9 cm waar je met de ronde pons een soort inhammetje maakt in het papier, plak je op de rechterkant van het hoesje/boekje. Dit is voor een briefje. Daarna pak je het stuk van 10,8 x 20 cm ril je op 1 cm en op 1,8 cm over de korte zijde, draai je papier om en doe hetzelfde. Over de lange zijde ril je op 9 cm, 9,8 cm, 18,8 cm en 19,6 cm. Vouw het vervolgens op de rillijnen.

Stap 6 t/m 9

Doosje merci
Doosje thee

Stap 6: Maak er nu een doosje van. En knip de overtollige plakranden weg en plak ze vast, de randen je wel nodig hebt.
Stap 7: Plak de rug van het doosje op de andere kant van het hoesje en decoreer het doosje met papier. De rest komt later… 😉
Stap 8: Neem de maten van het zakje thee of zakjes thee die je wilt gebruiken. En maak dan op dezelfde manier het doosje voor de thee. Kortom: je past alleen de maten aan voor het doosje voor de thee.
Stap 9: Het doosje voor de thee plak je vervolgens bovenop het vakje voor het briefje. Ook dit decoreer je met wat mooi papier.

Laatste stap:

Als laatste stap ga je met stempels en inkt en kleurpotloden of stiften het hele doosje/hoesje te gaan versieren. Ik laat jullie zien wat ik ervan gemaakt heb. Gewoon ter illustratie.

Uiterlijk hoesje

Opmerkingen:

Dit leuke hoesje is super leuk om als een klein cadeautje te geven, een bedankje of gewoon zomaar. Uiteraard is deze DIY super leuk om te maken met je kinderen, maar ook alleen, al plannen makend aan wie je wat gaat geven.
Ik zou het super leuk vinden, als je mijn DIY als inspiratie gebruikt, je me ook tagt en me je foto laat zien.

Heel veel plezier en stempelige groet,
Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *