Geplaatst op Geef een reactie

Stempel je kalender: Januari

Kalender januari

Op Instagram had ik al een klein voorproefje gegeven over deze blog, want de tip om deze blog en kalender te gaan maken, kwam van Wendy (@smurfige). Met deze blogs ga ik jullie elke maand meenemen in het traject hoe ik een jaarkalender maak, welke stempels ik gebruik, welke potloden, enz. Laten we beginnen aan de kalender: januari!

Benodigdheden Kalender Januari

Gesneden papier
  • Stevig karton, ik gebruikte 300 grams kraft karton van 30,5 x 30,5 cm
  • snijmachine
  • stempels (winters thema)
  • kleurpotloden
  • inkt natuurlijk
  • witte pen/stift

Hoe begin je aan je kalender Januari?

Ik besloot om de grote vellen kraft karton in tweeen de snijden, zodat ik een langwerpige kalender maak. De vellen die ik heb zijn 30,5 x 30,5 cm oftewel 12 x 12 inch. Dus ik sneed ze op 6 inch.

Eerste opzet kalender januari

Ik had als thema voor Januari gekozen voor een winters thema. Hier waren de stempels van Ankepanke perfect voor. De winterse diertjes spelend in de sneeuw of op het ijs, gewoon leuk!

Inkleuren kalender januari

Omdat ik in het midden de lijntjes wilde maken om de verjaardagen op te schrijven, stempelde ik langs de randen van het papier. Maar wel zo dat er kleine verhaaltjes ontstaan. Want dat maakt het zo leuk! Denk je ook niet?

Nog meer inkleuren kalender januari

Als je dan alles gestempeld hebt, pak je je kleurpotloden erbij. Iets anders kan natuurlijk ook, maar ik ben fan van kleurpotloden. Op dit moment kleur ik nog met potloden van Decotime, deze kocht ik in eerste instantie om te kijken of ik het kleuren wel leuk zou vinden. Voordat ik een dure kist met potloden zou kopen en ik het helemaal niet leuk zou vinden. Nu ga ik op zoek naar een mooie kist potloden, want het inkleuren van de stempels vind ik dus echt fantastisch.

Inkleuren kalender januari

Het inkleuren van de stempels doe ik per kleur altijd met 2 kleuren. Bijvoorbeeld een lichter blauw en een donkerder blauw. Op deze manier kan je voorzichtig wat diepte brengen in je afbeeldingen. Ik ben hier zelf nog niet heel goed in, maar ik volg wat mensen op youtube om te leren. Het is veelal op gevoel werken en durven…

Mijn eerste kalender pagina vind ik best goed gelukt. Ik hoop dat jij er ook mee aan de slag gaat en gaandeweg een mooie zelfgemaakte kalender kan ophangen.

Kalender januari

Waar vind je de producten?

Het kraft karton vind je hier per vel.
De diverse stempels die ik heb gebruikt vind je hier.
Inkt vind je hier, ik heb gestempeld met grijs, maar zwart is natuurlijk ook gewoon een optie.
De potloden die ik nu heb gebruikt zijn van Decotime, maar ik ga zeker over op een beter merk. Deze potloden zijn leuk om uit te proberen of het wat voor je is, maar zullen kwalitatief op lange termijn echt achterblijven.

Ga je ook een kalender maken? Het is een leuk jaarproject waarbij er elke maand iets bijkomt. Als je er ook 1 gaat maken, vind ik het super leuk om getagd te worden. Leuk ook om dit samen te gaan doen.

Liefs en een stempelige groet,
Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *