Geplaatst op Geef een reactie

Gastblog van Buttydaantje: Kraft zakjes stempelen

Kraft zakje helemaal klaar

Stempelen is een veelzijdige techniek. Juist daardoor kun je soms even inspiratieloos zijn. Want hoe en waar moet je beginnen? In deze blogpost gaan we kraft zakjes bestempelen. Want hoe leuk is het dat je je kraft zakjes kunt upgraden met stempels.

Als eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Daniëlle, 30 jaar en eigenaresse van de creatieve blog www.buttydaantje.nl. Hier deel ik blogposts over snailmail, journaling, handlettering en DIY. Graag inspireer ik anderen om te creëren. Precies wat ik hier ook wil delen.

Zelf aan de slag dus, want dat is het leukst! Dit keer met een kraft zakje, deze kraft zakjes gaan we namelijk stempelen. Ik verstuur regelmatig leuke verrassingen over de post. Over het algemeen past dit in een standaard maat envelop, maar soms ook niet. Toen ik naar een groter formaat zocht, vond ik een blanco kraft zakje. Soms letter ik hier op met witte gelpen, maar dit keer wilde ik eens wat anders. Stempels zijn dan ideaal!

Wat heb je nodig om deze kraft zakjes te stempelen?

blanco kraft zakje
blendtool
stencils
inkt
stempels
alcohol markers

Wat heb je nodig?

Als eerst heb ik een achtergrond gemaakt met éen van mijn stencils. Deze heb ik gekocht bij de Action, maar zijn ook verkrijgbaar in vele andere hobbywinkels. Ik koos voor een hartjes achtergrond. Met een blendtool heb ik witte inkt aangebracht. Let wel op dat wanneer je de inkt op het papier aanbrengt, je het stencil met je andere hand goed op zijn plek houdt. Het zou zonde zijn als je met het verschuiven van het stencil je achtergrond ‘verpest’.

Met stencil patroon aanbrengen op zakje

Vervolgens laat je de inkt even drogen.

Ondergrond!

Pak dan een grotere stempel waarmee je random over de achtergrond gaat stempelen. Kies hierbij wel voor een donkerdere kleur dan de achtergrond. Ik gebruikte hiervoor een donkerbruine inkt. De stempel die ik gebruikt heb is ‘de mooi zittende kat’ van Ankepanke. Om een mooie afdruk van de stempel te krijgen raad ik je aan om het inktkussen op je stempel te drukken en niet andersom.

Stempel met inkt

Nadat ik klaar was met stempelen, miste ik nog wat. Daarom heb ik de katjes ingekleurd met alcoholmarkers. Natuurlijk geeft dit een wat ander resultaat dan op wit papier, maar alsnog met een mooi resultaat. Dit zakje is helemaal klaar om gevuld te worden!

Kraft zakje helemaal klaar

Ga jij deze DIY: Kraft zakjes stempelen uitproberen?
Deel hem dan op Instagram met hashtag #buttydaantje of #durftestempelen

^ Daniëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *