Geplaatst op Geef een reactie

Gastblog: Gerjon Aelbers over stempels

Ik zal me even voorstellen, ik ben Gerjon Aelbers-Creemers en zolang ik me al kan bedenken, ben ik creatief. In de laatste 20 jaar ongeveer, ben ik begonnen met scrappen en daar ging ik ook steeds meer stempels bij gebruiken. Daardoor heb ik ook meer kaartjes en stempeltechnieken ontdekt.

Ik volgde Durf te stempelen al op Instagram. En zag er mooie stempels voorbijkomen. Een paar weken geleden zag ik het berichtje voorbijkomen, waarin Marjolein aangaf dat ze op zoek was naar mensen die een keer een blogbericht wilden schrijven over creaties die gemaakt zijn met de stempels van Durf te stempelen. Ik had ook net een berichtje op Facebook voorbij zien komen van het Magische draadje. Hierin werd gevraagd om kaarten voor bij hun mooie gehaakte knuffels en mutsen, pruiken en helmen. Deze worden gemaakt voor ernstig zieke kinderen en zo krijgen ze een leuk pakketje toegestuurd. In overleg met Marjolein hebben we besloten dat we hiervoor kaartjes gingen maken. Van Marjolein kreeg ik een mooi pakketje met een aantal stempels erin en papierwaren.

En daar zijn onderstaande kaarten uit voortgekomen.

Overzicht gemaakte kaartjes

Onderstaande kaart heb ik gemaakt door de stempel van Le Petit Market (luchtballon)  te beinkten met Versamark en te heat embossen met wit embossingpoeder. Daarna ingekleurd met de Zig Clean color brush markers en een waterpenseel. Met de wolkstempel van Studio Lijnloves heb ik hetzelfde gedaan. En deze doorgeknipt en aan weerszijden van de kaart opgeplakt.En nog een randje met een kleurtje van de stiften en een waterpenseel aangebracht.

Luchtballon

Daarna heb ik nog vier dezelfde kaarten gemaakt met de stempels van Ankepanke, dat is de eenhoorn stempel en de cadeautjes stempel en een setje clearstamps met kleine stempels. En de  kus stempel, deze is van Studio Limon Illustrations.

Eenhoorn kaart

Kleine stempeltjes zijn altijd fijn om zelf je dessinpapier te maken in de kleuren die je zelf wilt. Zo kun je je patroon stempelen met de kleuren die jezelf mooi vind.

De eenhoorn,  kadootje en de kus stempel heb ik een paar keer gestempeld en ingekleurd met alcohol markers. Daarna ben ik er met de Zig shimmer pen overheen gegaan om het een subtiel glittertje te geven. Uit blauw papier heb ik een gegolfde cirkel geponst en uit wit papier een gekartelde cirkel. Bij de gekartelde cirkel ben ik met roze inkt over het randje gegaan met een sponsje voor wat extra kleur.
Daarna heb ik een dun zilverdraadje  er om de gekartelde cirkel gewikkeld. Dit geeft een leuk effect op het kaartje.
Het kadootje heb ik open geknipt. En daarna ben ik laagje voor laagje gaan opplakken zodat de eenhoorn met zijn hoofd uit het kadootje komt. De randen van het designpapier heb ik ook nog be-inkt en daarna de kaart in elkaar gezet.

Na deze kaarten ben ik met nog twee kaarten aan de slag gegaan en ik heb hiervoor de luchtballon stempel gebruikt. Ik heb de luchtballon stempel meerdere keren gestempeld met bruine versamagic en deze uitgestanst als ovaal in verschillende formaten. Op de kleine ovaal heb ik wat kleine kleuraccentjes aangebracht met watercolor potloden en nuvo drops. De kleinere vorm op de goede plek op de volledige stempelafdruk  geplakt met foamtape, dit voor meer diepte in de afbeelding.

Luchtballon bruine inkt

Op de kaart heb ik de achtergrond gestempeld met de kleine stempeltjes van Ankepanke.

Ik hoop jullie zo genoeg inspiratie te hebben gegeven om zelf mooie kaartjes te maken en ook de kleine stempeltjes wat vaker te gebruiken. De kleine stempeltjes zijn ook heel erg leuk om je envelop mee te versieren.

Groetjes, Gerjon

Wil je meer weten over het Magische Draadje? Neem dan een kijkje op hun website.
www.het-magische-draadje-jouwweb.nl
Ze doen erg goed en leuk werk met hun gehaakte stukken. Speciaal voor ernstig zieke kinderen, en alles om hun een leuke dag te kunnen bezorgen.

Wil je meer zien van de gebruikte stempels?
– De luchtballonstempel: https://www.durftestempelen.nl/product/maandstempel-januari/
– De wolkstempel: https://www.durftestempelen.nl/product/wolk-met-dots-stempels/
– De eenhoorn: https://www.durftestempelen.nl/product/eenhoorn-stempel/
– De clearstampset: https://www.durftestempelen.nl/product/handgemaakt-stempel-set/
– De kus stempel: https://www.durftestempelen.nl/product/kus/

Ik wil Gerjon hartelijk bedanken voor haar mooie kaarten, haar creativiteit en haar idee├źn. En ook heel erg bedankt dat je dit voor me wilde doen!! Super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *